Bezpieczeństwo Twoich danych

Polityka prywatności

 

Obowiązuje od 25 maja 2018

 

 

Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?

 

Administratorem danych, czyli podmiotem decydującym o celu i sposobie przetwarzania  jest BEAST GTC Sp. z o. o. Piasecka 20 z siedzibą w Świdniku operator sklepu internetowego www.toolsbeast.com i kont w serwisach aukcyjnych i porównywarkach cenowych.

Dane kontaktowe

Tel: 81 740 44 46,

E-mail: sklep@toolsbeast.com,

Adres pocztowy: BEAST GTC Sp. z o. o. Piasecka 20, 21-040 Świdnik

 

Skąd mamy Twoje dane?

 

Otrzymaliśmy je od Ciebie w związku z realizacją twojego zamówienia złożonego przez portal aukcyjny, nasz sklep internetowy, e-mail lub telefon.

 

Jaki jest cel i podstawa prawna przetwarzania Twoich danych osobowych przez Beast GTC Sp. z o. o.

 

Twoje dane osobowe są przez nas przetwarzane, ponieważ jest to niezbędne do wykonania umowy sprzedaży, lub utrzymania twojego konta zakupowego w naszym sklepie. Przetwarzanie twoich danych służy w szczególności:

  • Realizacji wysyłki zakupionych towarów,
  • Realizacji płatności,
  • Utworzenia konta zakupowego w naszym sklepie,
  • Obsługi zgłoszeń i pytań dotyczących zakupionych towarów,
  • Obsługi reklamacji i zwrotów lub innych usług po zakupowych.

Dodatkowo, przepisy prawa wymagają od nas przetwarzania Twoich danych dla celów podatkowych i rachunkowych.

 

Przetwarzamy też Twoje dane osobowe w celach wskazanych poniżej, na podstawie prawnie uzasadnionego interesu, którym jest:

 

  • przechowywanie danych dla celów archiwizacyjnych, oraz zapewnienie rozliczalności (wykazania spełnienia przez nas obowiązków wynikających z przepisów prawa);
  • prowadzenie analiz statystycznych;
  • tworzenia akcji promocyjnych, rabatów oraz działań marketingowych;
  • monitorowanie Twojej aktywności w celu poprawy działania usług, oszacowania zainteresowań i potrzeb odwiedzających.

 

Za Twoją zgodą przetwarzamy dane w celu:

 

  • Wysyłania informacji handlowej pocztą elektroniczną lub sms (newsletter);
  • Wysyłania informacji na temat dostępności towarów, zapisywania danych w plikach cookies, gromadzenia danych ze stron www i aplikacji mobilnych.

 

Zgodę na przetwarzanie danych osobowych, możesz wycofać w dowolnym momencie, kontaktując się z nami. Będziemy przetwarzać Twoje dane osobowe dopóki nie wycofasz zgody.

 

Czy podawanie danych osobowych jest konieczne?

 

Wymagamy podania danych osobowych niezbędnych do zawarcia i realizacji umowy sprzedaży oraz dostawy towarów. Są to następujące dane:

  • Imię i nazwisko,
  • Adres do wysyłki  lub wskazany punkt odbioru,
  • Numer telefonu,
  • W przypadku firm również dane rejestracyjne firmy, niezbędne do wystawienia faktur,
  • Numer konta bankowego w przypadku zwrotu środków,
  • Adres email,

 

Podanie dodatkowych danych jest dobrowolne. Jeżeli wymagają tego przepisy prawa, możemy wymagać podania innych danych niezbędnych do celów podatkowych lub rachunkowych.

 

 

Jakie masz uprawnienia dotyczące przetwarzania danych?

 

W każdej chwili masz dostęp do swoich danych, możesz je poprawić lub usunąć. Możesz też ograniczyć ich przetwarzanie oraz wnieść sprzeciw wobec ich przetwarzania. Masz prawo do przeniesienia swoich danych, prawo do niepodlegania zautomatyzowanym decyzjom oraz profilowaniu. Pracownicy naszej firmy niezwłocznie zareagują na prośbę.

Możesz wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych. Z prawa sprzeciwu możesz skorzystać od 25 maja 2018 roku.

Masz prawo wnieść skargę w związku z przetwarzaniem przez nas Twoich danych osobowych do organu nadzorczego, którym jest Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych (adres: Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa).

 

 

Komu udostępniamy Twoje dane osobowe?

 

Twoje dane osobowe udostępniamy podmiotom wspierającym nas w świadczeniu usług drogą elektroniczną, czyli takim, które zapewniają usługi płatnicze, transportowe lub zapewniają działanie systemów informatycznych, prezentują naszą ofertę w sieci (personalizowane reklamy) ,  wykonują usługi konsultingowe lub audytowe. Twoje dane osobowe mogą być przez nas przekazane  organom publicznym.

 

Czy przetwarzamy Twoje dane osobowe automatycznie (w tym poprzez profilowanie) w sposób wpływający na Twoje prawa?

 

Twoje dane osobowe będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany (w tym w formie profilowania), jednakże nie będzie to wywoływać wobec Ciebie żadnych skutków prawnych lub w podobny sposób istotnie wpływać na Twoją sytuację.

Profilowanie danych osobowych polega na przetwarzaniu Twoich danych (również w sposób zautomatyzowany), poprzez wykorzystywanie ich do oceny niektórych informacji na podstawie historii zakupów.

 

 

Jak długo przechowujemy Twoje dane osobowe?

 

Przechowujemy Twoje dane osobowe w związku  z zawartą z Tobą umową sprzedaży, także po jej wykonaniu. Dane są przez nas przechowywane bezterminowo, chyba że poprosisz o ich usunięcie. W takim wypadku Twoje dane zostaną bezzwłocznie usunięte z naszego rejestru lub zanonimizowane, chyba że od daty sprzedaży nie upłynęły 2 lata. W takim przypadku dane, istotne dla dochodzenia roszczeń w związku z wykonaniem umowy pozostaną w rejestrze, a ich przetwarzanie zostanie ograniczone. W przypadku umów potwierdzanych fakturą VAT okres przechowania danych dla celów podatkowych i rachunkowych wynosi maksymalnie 10 lat od końca roku podatkowego w którym nastąpiła sprzedaż. Natomiast zgoda na przetwarzanie danych w celach marketingowych może być cofnięta ze skutkiem natychmiastowym.

 

 

Stan przed 25 maja 2018

 

Jakie dane o Tobie zbieramy?

 

Dane zbierane podczas rejestracji
Aby skorzystać z niektórych funkcji naszego systemu konieczna jest rejestracja. Podczas rejestracji zapytamy Cię o Twój adres email oraz hasło jakiego będziesz używał na naszej witrynie.

Dane zbierane podczas transakcji zakupu
Zanim będziemy mogli dokonać transakcji zakupu towaru w naszym sklepie zapytamy Ciebie o imię, nazwisko, adres zamieszkania, numer telefonu, oraz dane dotyczące formy płatności, np. typ karty kredytowej, numer karty kredytowej, datę ważności, numer CVV.

Dane zbierane automatycznie
Podczas Twojej wizyty na naszej stronie internetowej, automatycznie zbierane są dane dotyczące Twojej wizyty, np. Twój adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp.

Dane zbierane, gdy kontaktujesz się z nami
Gdy kontaktujesz się z nami za pomocą strony internetowej, telefonu, poczty email, itp. przekazujesz nam swoje dane osobowe, np. imię, nazwisko, adres email, itp.

 

W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane?

 

W żadnym wypadku nie będziemy sprzedawali danych zebranych o Tobie podmiotom trzecim.

Dane zbierane podczas rejestracji będą wykorzystane wyłącznie do umożliwienia Tobie zalogowania się do naszego systemu.

Dane zbierana podczas transakcji zakupu będą wykorzystane w celu realizacji transakcji, w tym pobrania od Ciebie pieniędzy oraz wysłania Tobie zamówionego towaru. Twoje dane mogą w tym celu być przekazane firmie obsługującej transakcje płatnicze w celu obciążenia Twojej karty kredytowej. Firma ta nie będzie wykorzystywać tych danych w żadnym innym celu. Podanie tych danych jest obowiązkowe jeżeli chcesz dokonać zakupu.

Jeżeli zapisałeś się na nasz Newsletter, lub w inny sposób wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie, wykorzystamy Twoje dane w celu wysłania Ci naszego Newslettera. Zostaniesz zapytany czy chcesz otrzymywać Newsletter podczas rejestracji.

Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach, lub do personalizacji zawartości stron internetowych. Dane te są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku.

Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą, a naszym serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie.

W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.

W przypadku naruszenia Regulaminu naszego serwisu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.

 

W jaki sposób będziemy się z Tobą kontaktować?

 

Jeżeli dokonałeś transakcji zakupu towaru, możesz otrzymać od nas emaile dotyczące Twojej transakcji. Możemy również kontaktować się z Tobą telefonicznie, jeżeli będziemy mieli ważne informacje dotyczące Twojej transakcji.

Jeżeli zapisałeś się na nasz Newsletter, lub w inny sposób wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie, będziesz od nas otrzymywać drogą emailową nasz Newsletter.

 

W jaki sposób możesz poinformować nas o zmianie danych?

 

Po zalogowaniu się do systemu i wybraniu sekcji Moje Konto, możesz wprowadzić zmiany lub usunąć swoje dane osobowe zbierane podczas rejestracji i używane do zalogowania się do systemu i wysyłki Newslettera. Danych użytych do transakcji zakupu nie można zmienić, ani usunąć, gdyż są one częścią rachunku lub faktury. Danych zbieranych automatycznie nie da się zmienić lub usunąć.

 

Wykorzystanie ciasteczek ("cookies")

 

Nasza strona internetowa może wykorzystywać ciasteczka, które służą identyfikacji Twojej przeglądarki podczas korzystania z naszej strony, abyśmy wiedzieli jaką stronę Ci wyświetlić. Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych.

Więcej informacji na temat wykorzystania plików cookies w naszym sklepie znajdziesz na stronie Polityka dotycząca cookies.

 

W jaki sposób zabezpieczamy Twoje dane osobowe?

 

Komunikacja między Twoim komputerem a naszym serwerem gdy zbieramy Twoje dane osobowe, jest zaszyfrowana. Dodatkowo nasze bazy danych zabezpieczone są przed wglądem osób trzecich.

 

Zmiany naszej polityki prywatności.

 

Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.

 

Kontakt

 

Firma zbierająca dane:

 

BEAST Global Tool Company Sp. z o.o.

Piasecka 20

21-040 Świdnik

(POLSKA)

 

W razie dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności, prosimy o kontakt korzystając z formularza kontaktowego.

 

Strona korzysta z ciasteczek w celu realizacji usług zgodnie z polityką ich dotyczącą. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do niech w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel